Maximilien och Eléonore - Robespierre Projektet

Copyright © Carin Myrberg 2005-2022

 Maximilien Robespierre och Eléonore Duplay har konstant förtalats av sina fiender. Det är alla från kuppmakarna som avrättade Maximilien till Eléonores svartsjuka svägerska. Kuppmakarna var lika ansvariga för Skräckväldet men beskyllde honom ensam för politiken. Han har ibland jämförts med sin strulige bror, som han också kritiserade och inte var ansvarig för. Ofta har han också fått skulden för besluten från Antoine Saint-Just, lärlingen som överträffade mästaren då hans hälsa försämrades.

Maximilien och Eléonore gifte sig enligt en Högsta Väsendet-ceremoni, något som katolska kyrkan hade emot änkan eftersom det inte var deras ritual.

Opinionen har delvis förändrats och även beskrivningen av Maximilien och Eléonore men mycket återstår innan de har uppnått den rättvisa de förtjänar. Maximilien borde hyllas för den underbare mystiker han också var. De har fått en del credit för att de också var en poet och en konstnär.

Författaren, som är en trogen supporter, arbetar med skrivande och forskning för romanen ¨Maximilien och Eléonore¨ och beskriver deras relation och deras passion för Franska revolutionen och varandra.